`
Frank Boogaard
Beeldende Kunst van Frank Boogaard home  bronzen beelden van frank boogaard  bronzen tuinbeelden van frank boogaard  houten beelden van frank boogaard  ontwerpen van frank boogaard  informatie bronzen beelden van frank boogaard naar de sitemap bronzen beelden frank boogaard
Bronzen Beelden Tekstpagina
Beeldend kunstenaar met prachtig gevormde abstracte bronzen beelden voor thuis of bedrijf.
Beeldende Kunst van Frank Boogaard
Beeldende Kunst van Frank Boogaard
Beeldende Kunst van Frank Boogaard
Beeldende Kunst van Frank Boogaard
Beeldende Kunst van Frank Boogaard
Beeldende Kunst van Frank Boogaard
Beeldende Kunst van Frank Boogaard

Revieuw d.d. : 16 - 17 november 2012

Ik kan de weekend workshop van Frank Boogaard warm aanbevelen.
Frank Boogaard lukt het -schijnbaar moeiteloos- om in een weekend een workshop te geven met een perfect evenwicht tussen werk, theorie en ontspanning.

Frank deelt in een helder en begrijpelijke taal zijn praktische ervaringen en beeldende inzichten met ons in onderbrekende "snoep-momenten" als "tegenhanger" van de momenten waar wij zelf geconcentreerd aan het werk zijn.

Wat ik heel prettig vind is dat Frank niet telkens om ons heen loopt maar ons rustig laat werken totdat hij een moment van reflectie oproept (of dat wij zijn hulp inroepen).

De sturing dat Frank geeft is respectvol en geeft ruimte voor ieder zijn eigen beeldtaal, zonder het uitgangspunt uit het oog te verliezen, nl het vormgeven van emoties.

Dat allemaal omlijst met prima verzorgde lunches, diner en ontspannen babbel.

Lisbeth Jørgensen Veillat

Revieuw d.d. : 16 - 17 november 2012

Intensief, zo'n weekend! Je wordt flink aan het werk gezet en dat is natuurlijk ook helemaal de bedoeling! De bedoeling is lekker kennis te maken met was; wat het is, hoe het voelt, welke mogelijkheden het heeft, hoe je er mee werkt, tot hoe ver je kunt gaan....

We hebben een stuk informatie en theorie gekregen over vlakken en lijnen; de basis van elk beeld.
Iedere lijn heeft zijn eigen waarde maar ook; hoe dichter je bij de essentie blijft in het neerzetten van een emotie; hoe beter het is.

Techniek is besproken; hoe hoger, breder, groter je werkstuk, hoe meer je het zal moeten ondersteunen.

Hoe “haal je een vorm naar je toe”?
Door jezelf af te stemmen en te centreren in de bewegingsstroom die om je heen aanwezig is en een (al of niet denkbeeldig) gebaar te maken ontstaan vormen.

BOL - HOL, POSITIEF - NEGATIEF, LICHT - DONKER, tegenstellingen die allemaal raakvlakken hebben; vlakken die gescheiden zijn door een lijn; de grens tussen het èèn of het ander.

Na de theorie hebben we als opdracht een vorm “gevangen” en geschetst op papier, waarna we de schets in was mochten gaan neerzetten. Om half èèn konden we even afstand nemen!
De (uitgebreide) lunch in huize Boogaard gaf inwendige versterking, zodat we rond half twee met volle overgave ons werk konden hervatten.
De vroeg ingevallen schemering en miezerige regen rond vier uur, zijn de reden geweest van een uitgestelde (en afgestelde) wandeling op de Heuvelrug, die rond die tijd gepland was.

In plaats daarvan zijn we gezellig met een wijntje en aperitiefje aan de babbel gegaan, vertoevend in prettig gestoord gezelschap van twee ruwharige viervoetertjes.
Na een zeker zo uitgebreid drie-gangen-diner door Frank en Marga zelf verzorgd (erg goed gegeten!), zijn wij vermoeid, maar tevreden over de voorbije dag en het hele proces wat ons voorgelegd is, naar huis gegaan.

De zondagmorgen bracht buiten koffie met speculaas een verrassing; we mochten vanuit onze herinnering ons beeld opnieuw schetsen en overnieuw opzetten! Een andere vorm tekenen, of de oude aanpassen mocht uiteraard ook.
Een nieuwe uitdaging!
Na nog veel meer uitwisseling over materialen, technieken, vormen en lijnen (welke vorm geeft welk effekt), het opzetten van exposities, marketing en persoonlijke anekdotes (tijdens de lunch), was de tweede cursusdag maar zo ineens voorbij!
Een intensief, leerzaam, uitdagend, boeiend, gezellig (!) weekend! Inhoudelijk heel goed op alle fronten, ook wat betreft het eten en drinken! Zeer de moeite waard!!

Dank je wel Frank en Marga voor de uitstekende verzorging!

Corrie van der Woerd.

Revieuw d.d. : 16 en 17 maart 2013

In woorden weet ik niet wat ik moet schrijven.
Het was hard werken en zeer inspirerend met een buitengewoon goede en
gezellige verzorging.
Hier onder de resultaten van mijn Interpretatie :

     

Dieneke.


Beeldende Kunst van Frank Boogaard
Beeldende Kunst van Frank Boogaard
Beeldende Kunst van Frank Boogaard
Beeldende Kunst van Frank Boogaard

beeldmerk handtekening beeldendkunstenaar Frank Boogaard   


U ziet een foto blok met het meest recente bronzen beeld Trots van Beeldend Kunstenaar Frank Boogaard. Vanuit het foto blok wordt er gelinkt aan foto's met uitgebreide informatie over het bronzen beeld Trots van Frank Boogaard.
Van dit exclusieve abstracte bronzen beeld is slechts één uniek exemplaar gegoten voor in het interieur.

Frank Boogaard is een beeldend kunstenaar die emotie's vangt en vorm geeft in bronzen beelden als zijn het bewegingen.

Grootse gebaren, bewegingen, verstild en bevroren in brons.
Lyrisch abstracte bronsplastieken waarvan de kleur een extra dimensie toevoegt aan de beweging. De abstracte bronzen beelden van Frank Boogaard zijn uniek gegoten.
Deels worden de abstracte bronzen objecten gepolijst voor een nog mooiere uitstraling
Op deze pagina getoond bronzen beeld is recent gemodelleerd .
Keywords voor deze site zijn :
frank boogaard, Trots, beelden, beeldjes, brons, bronzen, bronzentuinbeelden, bronzenbeelden, bronzenbeeldjes, beeldendekunst, abstractekunst, kunstenaar, ontwerper, vormgever, cursus, abstract, webdesign,
opdrachten,